Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
09.12.2017 14:29 - ПРИКАЗКИ ЗА КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 5406 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 10.12.2017 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРИКАЗКИ ЗА КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ

 

Автор: Виктор Кордон

Всички знаем, че децата обичат приказки, въпреки че приказките представляват нереална картина на света с фантастични герои и напълно измислени случки. Причината е в това, че поради крехката си възраст децата нямат достатъчно опит и знания, а разумът им не е укрепнал напълно, което не им позволява да осмислят обективните събития и процеси, случващи се в реалния живот. Поради това децата наивно вярват в приказните образи и сюжети, смятайки ги за истина. Но на тях това им е простено, защото съзнанието им все още не е развито и е лесно наранимо, поради което не може да смели и преглътне суровата действителност. С времето и с развитието на всеки индивид като самостоятелна личност, той излиза от детската възраст и започва сам да разбира явленията и събитията и да ги навързва в логическа последователност. Израстването му го избавя от инфантилизма и наивността и той вече не вярва във въображаемите персонажи и легендарните приключения. Затова възрастните не вярват в Дядо Коледа, Снежанка, Баба Яга, Дядо Торбалан, Великденския заек и други подобни мними образи, създадени от човешкото въображение.

Но колкото и да е странно, съществуват приказки и за възрастни, които не се различават от детските такива по своята същност. Не, не става въпрос за фантастичните филми, защото тях зрителите ги гледат с ясното съзнание, че са нереални и ги възприемат като забавление. Под приказки за възрастни имаме предвид измислените истории, които големи хора приемат за „истина”, върху чията нестабилна и всъщност нематериална основа са построени техните представи. В българското общество отявлени почитатели на такива приказки са комунистите и русофилите. Дори и след безславния крах на комунизма и развенчаването на митовете за СССР и Русия, те продължават с фанатична упоритост да вярват в митологемите, умишлено разпространявани в годините на тоталитаризма.

В онези времена много хора съвсем разбираемо бяха повлияни от проруската, просъветската и прокомунистическата пропаганда, поради липсата на достатъчно данни и заради манипулирането от страна на комунистическата власт на информацията, предназначена за вътрешна употреба. Може да се каже, че поради гореизброените фактори нашето общество беше твърде наивно и се намираше в своята несвоевременна детска възраст. Но след разпада на съветската система се появи много информация, която напълно опровергаваше комунистическите митове и доказваше тяхната несъстоятелност. Бяха изобличени грандиозните лъжи за великата Русия, за миролюбивия Съветски съюз, за непобедимата Червена армия, за неизбежно предстоящия комунистически строй, за геройствата (които всъщност си бяха тероризъм и престъпления) на съветските и български партизани, за чутовните постижения на социалистическото народно стопанство под вещото ръководство на БКП, за загниващия Запад, за лошия капитализъм и т.н.

Въпреки разобличаващата сила на новите данни и въпреки очевидния банкрут на комунистическата система и идеология като цяло, някои индивиди останаха завинаги в онази детска възраст, инфантилизирани до живот от комунистическите манипулации. Те отказват да приемат реалността и предпочитат да живеят удобно в измисления свят на приказките, чието единствено предназначение е да държат хората в невежество и подчинение. Тези хора се страхуват да напуснат комфортното си убежище, в което всичко е подредено според наивните им представи, и да излязат навън, в света, в който си длъжен да мислиш самостоятелно и да носиш отговорност както за собственото си битие, така и за обществото, в което живееш, а не да разчиташ на Партията или държавата. Защото държавата – това сме ние, и тя ще бъде такава, каквато ние я направим!

Разбира се, много по-лесно е да стоим и да разчитаме на някаква абстрактна „власт” или „държава”, която е длъжна да мисли и да се грижи за нас, вместо да полагаме неуморно физически и умствен труд за развитието на страната ни и за премахването на грешките, слабостите и недъзите на нашето обществото. Първото е в сферата на приказките за възрастни, които в кръговете на комунистите и русофилите са широко разпространени и възторжено приемани, но са изключително вредни, заради грешния път, по който ни водят. Второто е в сферата на реалността, което означава, че е многократно по-трудно, но е единственият път към прогреса и добруването на България!

 




Гласувай:
11



1. alchemist - Ако човек разбере смисъла на съб...
09.12.2017 15:03
Ако човек разбере смисъла на събитията и логическата им последователност. С пълно право може да нарече българските русофили и комунисти - заблудени хора. Докато антиподната им секта - демократите и русофобите, ще нарече душевно болни хора.
Всъщност такива като комунистите (а и не само като тях) никнат и виреят при нищожна икономика, социална поляризация, шуробаджанащина, некадърни и корумпирани управници, минимална или отсъстваща икономическа свобода, своеволия от страна на властите и др. Вече около тридесет години тънем в горе посочените неща, а бившите ни другарчета от СИВ ни изпревариха по всички положителни показатели. Но при нас след 10-ти се подеха пак приказки за възрастни, вместо да е направи нещо съществено. Резултатът е налице.
цитирай
2. kordon - до alchemist
09.12.2017 15:16
А не допускате ли, че причина за това, че "тридесет години тънем в горе посочените неща, а бившите ни другарчета от СИВ ни изпревариха по всички положителни показатели" са изключително тежкото наследство от комунизма и намесата на червените номенклатурчици и служителите на Държавна сигурност във всички важни сфери на обществения живот? Защото ако демокрацията и демократите бяха виновни за това, то как, по дяволите, същите тия щяха да имат успех в други държави, включително и в бившите съветски колонии, където обаче, зависимостта от комунизма и Русия беше много по-малка!
А така наречените "русофоби" съществуват в халюцинациите на болните русофилски мозъци, които виждат във всеки реалист, човек, мразещ Русия. Макар че никой не е длъжен да обича Русия, разбира се, и да се приписва вина на хората, които не я долюбват, е идиотско поведение.
цитирай
3. apostapostoloff - "Бившите ни другарчета от
09.12.2017 15:59
СИВ отдавна ни дишат прахта, ама хорица, които не са и помирисвали тези страни, няма как да знаят това.

Да вземе за пример унгарците... Толкова са ни задминали те, че всяка година в тази страна се самоубиват над 15 000 души!

В България се живее най- добре. Никъде, никъде в Европа не се живее по- добре. Но тъй като средният българин е гуповат смачканяк без самочувствие, чест, достоинство и гордост той не може да проумее това.
цитирай
4. germantiger - ...
10.12.2017 15:23
Напълно съм сгласен с постинга ти.

Също така и с въпросите, чрез които всъщност даваш отговори към алхемист.

Ще отблежа - от година или не знам точното време, но си станал майстор на късия разказ, казано на шега или на лаконичното есе, в което обаче НЕ си загубил твоя маниер да разказваш генезиса на събитието или темата, спокойно и логично да разкриваш явлението - рядка комбинация и при теб като автор се получава!
цитирай
5. kordon - до germantiger
10.12.2017 16:21
Благодаря ти за комплиментите и подкрепата! Надявам се, да ги заслужавам...
цитирай
6. germantiger - +
10.12.2017 16:54
Заслужаваш напълно, а тази тенденция в теб съм я забелязъл не само аз и то вече е част от твоя стил, защото можеш и с повече инфо и количество, което беше характерно за теб преди. В момента и двете да ги наречем форми са донре при теб.
цитирай
7. krumbelosvet - Чудесна компания.
11.12.2017 07:49
Кордон и бесния българомразец гертигер. Никой не е възпял България повече от свръх-русофила Вазов. И НИКОЙ русофоб не е казал добра дума за България. ДРУГАДЕ МУ Е СЪРЦЕТО, ТОЙ СИ ЗНАЕ.
цитирай
8. germantiger - към крумчо
11.12.2017 15:43
НЕ КВАЛИФИЦИРАЙ ЛИЧНОСТИТЕ НИ, А СПОРИ ИЛИ ДИСКУТИРАЙ С АРГУМЕНТИТЕ НИ

но разбира се, ти си руски комунист, следвателно боклук ;)
цитирай
9. germantiger - ...
12.12.2017 09:00
krumbelosvet написа:
Кордон и бесния българомразец гертигер. Никой не е възпял България повече от свръх-русофила Вазов. И НИКОЙ русофоб не е казал добра дума за България. ДРУГАДЕ МУ Е СЪРЦЕТО, ТОЙ СИ ЗНАЕ.


Не бъркай съветска престъпна русия убила милиони свои с Русия от времето на Вазов!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Поздравления, Викторе!
13.12.2017 12:53
Истината си е истина и ти си я изложил много точно, а животът я доказва постоянно. Който има очи, ясно съзнание и здрав разум веднага ще забележи колко добре си назовал реалностите.
Чест и почитания!
цитирай
11. planinitenabulgaria - Още нещо по темата от един чехски политолог:
15.12.2017 20:15
http://planinitenabulgaria.blog/lichni-dnevnici/2017/12/15/za-bydeshteto-na-ruskata-imperiia.1582937
цитирай
12. kordon - до batogo
16.12.2017 15:21
Благодаря ти за комплиментите! Радвам се, че споделяме едни и същи принципи.
цитирай
13. josarian - Браво, поздравления за постинга!
26.01.2018 17:21
Но тези са съветофили, никакви русофили не са.
цитирай
14. krumbelosvet - Само в главите на психодесните
11.11.2018 17:04
Само в главите на психодесните има ткива комунисти и русофили. Кви аргументи имат тия "десни"? Всичките са от синята КРЪЧМА.
Бегло ще напомня, че социализмът победи ИЗВЪН КЛУБА НА БОГАТИТЕ СТРАНИ. Богати, защото първи са тръгнали по пътя на промишлената, научно-техническата и информационната революции. Причината за това пълвенство е главно ГЕОГРАФСКА и оттам историческа. Първи е Островът, територия НА ЗАВЕТ от евроазийските урагани. Но това първенство дава възможност да се пречи на останалите да ги настигнат, за да бъдат ЕКСПЛОАТИРАНИ. Социализмът трябваше да еманципира по-бедвите от тая експлоатация. И тия по-бедни НАИСТИНА ЗАПОЧНАХА ДА НАМАЛЯВАТ ИЗОСТАВАНЕТО СИ. Най-вече Китай, който отрази двата опита за цветна революция - в Пекин и в Хонконг - и стана фабриката и търговеца на света.
О, господа десни! Ква е тая СЛЕПОТА? Милиард и половина китайци ви се губятот погледа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843296
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285